Muziek

Brihang

Casco

Zaterdag
26 februari 2022
20.30 uur

Brihang brak in korte tijd door als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie en slaagde er zo in om door de muren van zijn genre heen te breken.

Brihang, een grootmeester van het kleine gebaar, gedijt als geen ander in een intieme setting. Zijn door het publiek omarmde platen 'zolangmogelijk' (2016) en 'CASCO' (2019) lieten telkens weer een frisse wind waaien door het Belgische muzieklandschap en toonden aan dat Brihang een artiest is die zijn gelijke niet kent. Voor 'CASCO', zijn tweede album, zoomde hij uit en observeerde zichzelf en zijn hele bestaan van bovenaf. Brihang zingt en rapt over zijn twijfels, zijn onzekerheden en zijn kleine kantjes die hem net zo menselijk maken als ons allemaal. Eerste single 'Steentje' had slechts enkele maanden nodig om unaniem bestempeld te worden als een hedendaagse klassieker. Ook 'Oelala' en 'Rommel' eindigden bij de eerste tien van de Vlaamse Top 50. De rest van de plaat verbaasde vriend en vijand, iets wat nog eens onderstreept werd met MIA-nominaties in de categorieën soloartiest, Nederlandstalig, auteur/ componist en beste videoclip.

In het voorjaar van 2022 staat de rapper eindelijk terug op de planken, tijdens een tournee langs verschillende culturele centra en schouwburgen. Hoewel de Knokkenaar altijd net datgene doet wat niemand ziet aankomen, mag u zich toch nu alvast aan een memorabele avond verwachten.

 

www.brihang.be
www.instagram.com/brihang

Tickets

Basis: € 24,00
Vriendenpas: € 20,00

Credits

foto © Jef Boes