Theater

DE KOE (UITGESTELD!)

The Courage to be Disliked (LIVESTREAM)

Zaterdag
17 april 2021
20.30 uur

 

Een puissant rijke vrouw daalt elke week de marmeren trappen van haar penthouse af, recht naar de borrelende onderbuik van de stad. Daar observeert, fileert en memoriseert ze tot in detail wat ze ziet, hoe weerzinwekkend ook. Na elke tocht deelt ze haar mijmeringen: ze mag dan wel rijk zijn, ze is ook genereus. 

Natali Broods speelt voor het eerst bij de KOE alleen. Met een documentaire over een toneelstuk dat over maken van een documentaire gaat, trekt de KOE alle digitale registers open. Verwacht je niet aan een doorsnee live stream, maar bereid je voor op een gloednieuw genre: de scripted reality one woman live stream making of show. De KOE komt naar je toe. Met een camera als extra personage en Tongeren als figurant, staat de KOE met een been op je stoep, en met het andere op het podium. Het resultaat is een dynamische, multimediale voorstelling waarmee de KOE op haar typisch eigengereide wijze de rekbaarheid van begrippen als afstand en aanwezigheid uitdaagt. Goed om weten: net als bij een klassieke voorstelling is het aantal plaatsen voor de live stream beperkt. Bestel dus tijdig je tickets!

'De kans is groot dat de manier waarop wij de wereld zien en beschrijven zeker niet de enige juiste beschrijving van de werkelijkheid is. Maar wel de meest relevante. Want zoals wij naar de wereld kijken, zo zou iedereen dat willen doen. Iedereen wil rijk zijn.'

The Courage to be Disliked is een theatrale monoloog over idealisme en compensatie, over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld zich naar je vormt als je rijk en geprivilegieerd bent, en over wat daarbuiten aan werkelijkheid bestaat.

RECENSIES

·        Recensie: Kijken in de afgrond
TheaterkrantEvelyne Coussens (8/4/2021)

·        Recensie: Stinkend rijk / gevoelsarm
Pzazz, Pieter T'jonck (8/4/2021)

·        Tekstanalyse: kapitalisme met of zonder schuldgevoel: er is geen verschil
NRC Next, Marijn Lems (8/4/2021)

·        Recensie: Hoeveel bewustzijn kunnen onze privileges verdragen?
Etcetera, Esther Tuypens (7/4/2021)

·        Recensie: Kunst doet wegkijken van armoede ****
Knack Focus, Els Van Steenberge (7/4/2021)

·        Recensie: Spelen met snobisme ****
De Standaard, Filip Tielens (6/4/2021)

·        Recensie: Als de Koe je aankijkt met de nek ***
Het Nieuwsblad, Magali Degrande (6/4/2021)

·        Interview Natali Broods: 'Het probleem is de hebzucht'
Focus Knack , Els Van Steenberge (26/3/2021)

www.dekoe.be

Tickets

Basis: € 10,00,

Credits

Tekst: Willem de Wolf , Spel: Natali Broods, Regie: Peter Van den Eede, Licht en decor: Bram De Vreese, Productie: de KOE