Muziek

LABtrio + Lupa Gang Gang Quartet

Dubbelconcert ind(i)e VELINX

Woensdag
26 januari 2022
20.30 uur

LUPA GANG GANG QUARTET

Fris, vernieuwend, ondeugend en tonnen attitude: het Lũpḁ Gang Gang Quartet is een groep die uitersten met elkaar verbindt. Vertrekkend van een jazz-funk-perspectief zoeken deze jonge muzikanten naar een eigen eclectische stijl. Het kwartet was al te zien op het tv-programma De Ideale Wereld in 2017 en deze zomer was het kwartet te gast op Gent Jazz. Door de coronacrisis viel de geplande releasetour van hun nieuwe EP ‘STALINGRAD’ echter in het water. Tijd dus om het talent van deze 18-jarige muzikanten te ontdekken!

 

LABTRIO

LAB trio bestaat uit Lander Gyselinck (speelde met STUFF op het RVX festival), Bram De Looze en Anneleen Boehme. Het trio heeft een eigenzinnige visie met jazz standards en eigen composities. Goed voor  meer dan een decennium van nationaal en internationaal succes.

Tijdens het Tremplin Jazz d’Avignon Festival in 2011 wonnen ze zowel de jury- als de publieksprijs. Sinds spelen ze in binnen- en buitenland en worden ze uitgenodigd op verschillende gerenommeerde festivals. Debuut Fluxus uit 2013 wordt beschouwd als één van de beste cd’s van 2013. Op hun laatste album Nature city uit 2017 - ter ere van hun tienjarig bestaan - gaan Lander, Anneleen en Bram op zoek naar lyriek en drive, melodieën en beats geïnspireerd door verschillende muziekgenres, van klassieke muziek tot pop en elektronica.

 

 

 

 

www.vi.be/lupaganggangquartet
https://labtrio.wordpress.com/about

Tickets

Basis: € 14,00
Supervriendenprijs: € 7,00

Credits

Gitaar, zang: Anton Robberechts - piano: Miel De Koninck - basgitaar, zang: Lena Thijs – drums: Rob Swennen – foto © geen

Drums: Lander Gyselinck  piano: Bram De Looze – contrabas: Anneleen Boehme – foto © Alexander Popelier