Muziek

ANSATZ DER MASCHINE en WILL SAMSON

dubbelconcert ind(i)e VELINX

Zaterdag
11 december 2021
20.30 uur

WILL SAMSON

Na de release van zijn debuut ‘Balance’ (gemastered door Nils Frahm) in 2012 tourde deze Will Samson de wereld rond en deelde hij het podium met topartiesten als Kurt Vile, Marissa Nadler, Timber Timbre, Shearwater, Ólafur Arnalds,… Zijn nieuwste album ‘Paralanguage’ gaat over de manier waarop we niet alleen met onze geesten, maar ook met onze lichamen gedachten en emoties opslaan.

Will Samson weet als geen ander telkens weer een gevoelige snaar te raken door zijn breekbare, innemende weidse sound en hemelse smachtende falsetto als zijn zachte tenor stem. De vergelijkingen met muzikanten als Patrick Watson, Sufjan Stevens en Jeff Buckley zijn niet uit de lucht gegrepen.

 

ANSATZ DER MACHINE

 Sinds 2004 verwent Mathijs Bertel, frontman van Ansatz Der Machine, ons al met zijn verfrissende en warme indietronica. In januari 2020 verscheen hun langverwachte 4e album ‘Burial Songs’. Een parel van een plaat, vol bloedmooie nummers als ‘Falling Down’, ‘Eagle’ en ‘Untold’ waren meteen een schot in de roos… ook StuBru en Radio 1 pikte hun unieke sound op. Maar Ansatz Der Machine heeft de laatste jaren vooral ook een onbetwistbare en indrukwekkende live reputatie opgebouwd. Allemaal redenen om hen met open armen te ontvangen in de VELINX.

 

 

www.willsamson.co.uk
www.ansatzdermaschine.com

Tickets

Basis: € 16,00
Vriendenpas: € 12,00

Credits

Foto - Will Samson © Sam Lea

Foto - Ansatz De Machine © geen naamsvermelding