Klassiek

Zondag 21 maart 2021

11.00u

Tijdens deze vierde misviering gaan we de wetenschappelijke tour op. Jongens en Wetenschap?  Vandaag is wereldwijd nog steeds slechts 30 procent van wetenschappers en 35 procent van studenten in wetenschappelijke studierichtingen een vrouw. Vrouwen publiceren minder, krijgen minder betaald voor hun onderzoek en boeken minder vooruitgang in hun carrière. Hoog tijd voor Meisjes en Wetenschap.

Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog, doctor in de gezondheidswetenschappen en was acht jaar kankeronderzoeker aan de Universiteit van Gent. Tussen haar master en doctoraat trok ze zomaar even (en waarom ook niet?) naar het RITCS om er drama te studeren.  Om wetenschap nog dichter bij het grote publiek te brengen stampte ze twee jaar geleden samen met Toon Verlinden Sound of Science uit de grond, het allereerste openlucht wetenschapsfestival in België. Met bier, worsten, tenten én wetenschap.  Een vrouw naar ons hart.

De Amerikaanse sopraan Claron McFadden  studeerde cum laude af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York en woont sinds 1984 in Nederland. Ze werkte samen met dirigenten zoals Sir John Eliot Gardiner, Frans Brüggen and Sir Andrew Davies en staat bekend om haar unieke interpretatie van hedendaagse muziek. In 2002 werd Claron McFadden genomineerd voor een Grammy Award. In 2007 kreeg ze de Amsterdamprijs voor de Kunsten uitgereikt. Ze is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van de Kunsten en haar TEDx talk in 2010 werd uitgekozen om op de prestigieuze TED.com website te staan. Claron zong in 2015 in de deeltjesversneller van CERN.  Toeval bestaat niet.

Martijn Vanbuel op bas, Maarten Lingier aan de piano, Tim Finoulst op gitaar en Rashif El Kaoui aan het woord.

Deze elfurenmis zal op 21 maart live uitgevoerd worden in de VELINX. U kan een ticket kopen voor deze livestream. Na betaling ontvangt u ongeveer een dag op voorhand een link om de voorstelling live digitaal mee te beleven voor de luttele prijs van 5 euro.  


Tickets

Basis: € 5,00,