MoMeNT, Theater

Dinsdag 22 september 2020

20.30u

Deze voorstelling is UITVERKOCHT. 

De Tantalus in Tien minuten
De Odyssee: 24 verzen in 24 minuten
De Oresteia in de Overige seconden

Drie jonge vrouwen vertellen drie eeuwenoude verhalen opnieuw maar deze keer vanuit een vrouwelijk perspectief. Wat gebeurt er als de vrouwen uit deze verhalen niet langer tevreden zijn met hun bijrol als onderdanige weefster of oorlogsbuit? Wat als ze niet langer machteloos toekijken hoe hun kinderen als offer dienen voor gunstige wind? Wat als ze uit hun slachtofferrol kruipen en de actoren van hun eigen leven worden? Sterker nog: wat als de vrouwen het verloop van het stuk bepalen?
Onze huidige beschaving vindt zijn wortels in de oude Griekse samenleving. Het feit dat in die samenleving alleen welvarende mannen een stem hadden, negeren we vaak. In een race tegen de klok met oeroude verhalen wordt er afgeteld naar het nu. In deze trilogie valt het doek voor het mannelijk perspectief in het oud-Grieks repertoire.


Tickets

Basis: € 10,00,

Credits

Spelers: Lola Bogaert, Sara Haeck, Yinka Kuitenbrouwer - Coaching: Paul Koek, Bart Hollanders - Techniek: Hanne Dick - Productie: Het Huis Hasselt - Coproductie: Monty Kultuurfaktorij, C-takt met ondersteuning van de Vlaamse Overheid - Met dank aan: Festival Boulevard, Kopergietery