Theater

MT DE KOLONIE & LUCAS VAN DEN EYNDE

Onheil in Black Creek

Woensdag
13 oktober 2021
20.30 uur

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc en Bart Van Huyck in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen.

Ooit was Black Creek, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrensd, een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt helemaal anders. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken.

Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep.

Lucas Van den Eynde is de John Wayne van de Vlaamse TV en theater. Aan zijn zijde staan multi-instrumentalist Bo Spaenc en gitaar sidekick  Bart Van Huyck. Ze gooien zich muzikaal in een duel tussen country & blues en tribale rytmes.

www.dekoloniemt.be

Tickets

Basis: € 14,00
Vriendenpas: € 10,00

Credits

Spel en concept: Lucas Van den Eynde - tekst: Hugo Matthyssen - compositie en muziektheatraal concept: Bo Spaenc - livemuziek: Bo Spaenc en Bart Van Huyck - kostuums: Chris Snik -
occasionele coaching: Herman Gilles (NTB) - vormgeving en techniek: Dries Bellinkx - foto © Pat Verbruggen - Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, ccBe