Muziek

Winter Tales Festival

Zaterdag
19 februari 2022
19.30 uur

WARM MELANCHOLIC SOUNDS IN THE HEART OF THE WINTER

WINTER TALES festival is het hartverwarmende festival van de VELINX met broze muziekjes badend in een dromerige sfeer in het hartje van de winter. Balsem voor de ziel.

STIL. (BE)

Beleef een ervaring tussen droom en concert met Seraphine Stragier (cello, harp) en Sophia Ammann (stem, gitaar). Vanuit een passie voor muziek en een zoektocht naar rust en ontspanning werd STIL. geboren. Diep relaxerende concerten met cello, harp en stem. Eerlijke interpretaties van klassieke, pop en folk composities gaande van Bach tot Feist. STIL. laat het publiek wegdromen in een gedeelde beleving tussen droom en concert.

www.facebook.com/LigconcertenStil

SAM AMIDON (US)

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Sam Amidon is afkomstig uit Vermont (US) en heeft met 'The Following Mountain' z'n derde album uit. Net als met zijn twee voorgaande releases krijgt hij steun van het befaamde label Nonesuch, die onder meer Fleet Foxes, Lianne La Havas, Brad Mehldau en Devendra Banhart onder hun vleugels nemen. Sam is bijzonder getalenteerd en van vele markten thuis. Hij nam platen op met de beroemde Ijslandse producer Valgeir Sigurdsson (Björk, Bonnie Prince Billy, Feist) en speelde als gastartiest met muzikanten zoals Bon Iver, Emmylou Harris, Tune-Yards en zijn vrouw Beth Orton. Na 7 passages langs de Brusselse AB en een headliner spot op het Little Waves festival (C-mine) was het hoog tijd om deze favoriete songtroubadour de luxe op het WINTER TALES festival uit te nodigen.

Voor fans van Devendra Banhart, Will Samson, Thomas Dybdahl, Father John Misty, The Tallest Man On Earth, Bon Iver.

www.samamidon.com

JAN SWERTS (BE)

De Limburgse componist Jan Swerts - zoon van Roger Swerts van de in Tongeren wereldberoemde Dë Bjètëls - werd in zijn tienerjaren erg beïnvloed door Wim Mertens, Philip Glass en Keith Jarrett, later hadden ook artiesten als Max Richter, Jóhann Jóhannsson een enorme impact.

Zijn debuutplaat ‘Weg’ (2010) was een weemoedige tocht doorheen donkere straten, enkel begeleid door een minimalistische piano en een ijle stem. Humo, Knack, De Morgen, Radio 1 en Klara: allemaal haalden ze de superlatieven boven.

En dat deden ze opnieuw voor ‘Anatomie van de melancholie’(2013)  en ‘Schaduwland’ (2016).

Zijn splinternieuw album ‘Oud zeer’ (2021) – 10 nummers, stuk voor stuk vernoemd naar grafschriften die Swerts de afgelopen jaren op begraafplaatsen las - gaat verder waar ‘Weg’(2010) halt hield en is een muzikaal grafduinen, een memento mori waarop Swerts in zijn typische mix van singer-songwriter en klassiek de luisteraar herinnert aan het troostende feit dat we er weldra nooit meer zullen zijn. Stipte hij voorheen graag de invloeden van Nick Drake en Jotie T’Hooft aan, dan liet Swerts zich deze keer vooral inspireren door The raven van Edgar Allen Poe en Hejira van Joni Mitchell, één van zijn lievelingsplaten.

In 2017 stond Jan Swerts met zijn live muzikanten met zijn theatertour ‘Schaduwland’ al eens op het podium van de VELINX, maar nog nooit op het WINTER TALES festival.

Vijf jaar later mag Jan Swerts met zijn splinternieuw album en theatertour ‘Oud zeer’ de 5de  editie van het WINTER TALES festival afsluiten!    

 

TIMING

19.30u: deuren

19.45u - 20.30u: Stil

20.30u - 20.50u: pauze

20.50u - 21.40u: Sam Amidon

21.40u - 22.00u: pauze

22.00u -23.00u: Jan Swerts

www.facebook.com/LigconcertenStil
www.samamidon.com
www.toutpartout.be/artist/Jan-swerts

Tickets

Basis: € 16,00
Vriendenpas: € 12,00